Search
Close this search box.

Espoon Raide

Espoon Niittykumpuun, 450 metrin päähän Länsimetron asemalta on kohunnut Lehdon rakentama kerrostalokohde As. Oy Espoon Raide. Kerrostalon ulkopinnassa on laajoja lasipintoja ja tehostevärejä tuomassa eloisuutta.

Kohteen tiedot

Niittykatu 10
Osoite

Espoo
Kaupunki

2020
Rakennusvuosi

Lehto Asunnot Oy
Toteuttaja

Vain 450 metrin päästä Niittykummun metroasemalta kohoaa uusi vaalea kerrostalo. Niittykadun varrelle rakennettu kohde tarjoaa valoisia ja avaria asuntoja. Espoon Raiteessa on kaiken kaikkiaan 66 huoneistoa – 33 kpl yksiötä, 19 kpl kaksiota ja 14 kpl kolmioita. Yksiöt ovat kooltaan 22–24,5m2, kaksiot 36–46m2 ja kolmiot 59–62m2. Kerrostalon piha-alueelta löytyy pihasauna.

Kohde on lähellä palveluita ja Niittykumpu on yksi Espoon arvostetuimpia asuinalueita. Kaupunginosa ja kohde on metroaseman avautumisen myötä helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Länsimetro vie Niittykummusta Tapiolaan tai Ison Omenaan kolmessa minuutissa ja Kamppiin 16 minuutissa. Helpot yhteydet Länsiväylälle ja Kehä II:lle helpottavat, jos on käytössä oma auto.

Mietityt pohjaratkaisut

Osassa yksiöistä ranskalaiset parvekkeet ja huoneen muodot vaihtelevat hieman. Kaksioissa on pihanpuoleiset lasitetut kulmaparvekkeet, jotka tuovat runsaasti valoa sisään sekä olo- että makuuhuoneeseen. Ylimmän kerroksen kaksioita piristää lämpimät viherhuoneet. Kolmiokotien lasitetut pihanpuoleiset parvekkeet tekevät kodeista valoisia ja avaria.

Modernia arkkitehtuuria

As. Oy Espoon Raiteen arkkitehtuuri on raikasta ja tyylikästä. Laajat lasipinnat, harmaan ja punatiilen väriset tehosteet sekä ikkunoiden rytmityksen hienovarainen vaihtelu tekevät kohteesta modernin ja eloisan. Yhdessä naapuriyhtiöidensä kanssa As. Oy Espoon Raide muodostaa linjakkaan ja näyttävän kokonaisuuden. Kookkaalla kolmionmuotoisella korttelipihalla risteilevät pihatiet johdattavat kaksikerroksiseen pihasaunaan.

Neljästä asunto-osakeyhtiöstä muodostuva kortteli on julkisivuiltaan rouheasta vaaleasta tiilestä paikallamuurattuja ja sisäpihan puolella sileäksi rapattuja. Korttelin ulkoreunojen julkisivujen käsittely, jossa on käytetty erilaisia muuraustapoja ja ikkunat on sommiteltu vapaasti, tukee rakennuksen leikkisää, veistoksellista olemusta. Ulkoarkkitehtuuria raikastavat lisäksi katolla sijaitseva värikäs ja valaistu tekninen tila ja värikkäät sisäänkäyntikatokset

Rakentamisessa hyödynnetty Lehdon tehdastuotantoa

Espoon Raiteen rakentamisessa on hyödynnetty Lehdon omaa tehdastuotantoa. Rakennuksen runko on betonirakenteinen, osin elementtirakenteinen ja osin paikallavalettu. Lehdon Oulaisten tehtaalla esivalmistettuja keittiö-kylpyhuonemoduuleja käytetään erityisesti yksiöissä ja kaksioissa.

Lue lisää Lehdon tehdastuotannosta!

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.