Search
Close this search box.

As. Oy Oulun Marskinpuisto

Oulun keskustan Mannerheimin puiston viereen noussut uusi Lehdon rakentama maamerkki – As. Oy Oulun Marskinpuisto. Marskinpuisto on näyttävä 12-kerroksinen arkkitehtuurillisesti merkittävä uudiskohde, jonka ylemmistä kerroksista avautuu maisemat kaupungin yli ja merelle. As. Oy Oulun Marskinpuisto valmistui joulukuussa 2020.

Kohteen tiedot

Albertinkatu 9
Osoite

Oulu
Kaupunki

2020
Rakennusvuosi

Lehto Asunnot Oy
Toteuttaja

As. Oy Oulun Marskinpuistossa on monipuolisia asuntoja yhteensä 148. Kohteessa on yksiötä, kaksiota, kolmiota ja neliöitä eri variaatioilla. Marskinpuisto koostuu 12-kerroksisesta torniosasta sekä 6-kerroksisesta osasta, jonka päällä on aurinkoinen kattopiha leikki- ja oleskelualueineen. 7. kerroksessa sijaitsee myös taloyhtiön sauna. Myös kerrostalokohteen toisesta kerroksesta löytyy kattopiha. Marskinpuiston katutasossa on kolme liiketilaa ja autohallit kahdessa kerroksessa maan alla.

Asuntojen suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa painottuu tila, valo, linjakkuus ja tyylikkyys. Yläkerrosten ikkunoista on huikea näköala kaupungin yli, ja alakerrosten näkymät avautuvat joko puistoon, Kirkkokadulle tai korttelin puolelle. Marskinpuiston 12-kerroksisesta osasta löytyvistä neliöasunnoista on merinäköala.

As. Oy Oulun Marskinpuiston sijainti on aivan Oulun keskustassa ja asukkailla helppo pääsy Rotuaarille ja Valkeaan hyödyntämään palveluita, vanhan puiston ja kauniiden vesialueiden läheisyyttä sekä käteviä kulkuyhteyksiä.

Moderni kokonaisuus

As Oy Oulun Marskinpuiston on tietyssä mielessä harvinainen uudiskohde, sillä tämän kaltaisia uudiskohteita suurimpien kaupunkiemme ydinkeskustoihin harvoin rakennetaan. Marskinpuiston arkkitehtuuri on veistoksellista ulkopuolen kruunaa linjakkaasti kaareutuva parvekevyöhyke.

Rakennuksen arvokkuutta ja raikasta ilmettä lisäävät kookkaat lasipinnat. Iso osa asunnoista on varustettu suurilla liukuvilla parvekeovilla/lasiliukuseinillä.

Lehdon rakentamistapaa hyödyntäen

Oulun Marskinpuisto valmistui suunnitellussa aikataulussa. Osassa asuntoja on käytetty Lehdon omia tehtaalla valmistettuja tekniikkastudioita. Lehdon tekniikkastudiot ovat sisätiloissa valmistettuja elementtejä, jotka pitävät sisällään keittiön ja kylpyhuoneen. Nämä valmistetaan kuivissa olosuhteissa, joissa laatu pysyy tasaisena. Tehtaalla keittiö-kylpyhuone-elementit pakataan ja siirretään työmaalle, josta ne lasketaan nosturilla sille varattua kuilua pitkin omalle paikalleen. Tämä jättää työmaalta pois useita aikaa vieviä työvaiheita ja nopeuttaa valmistumista.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.