Search
Close this search box.

Jyväskylän Palokunnanmäen Torni ja VPK

Jyväskylän Savelassa, vain lyhyen matkan päässä yliopistosta, sijaitsee Lehto Asuntojen rakentama kahden kerrostalon kokonaisuus As. Oy Jyväskylän Palokunnanmäen Torni ja VPK. Jälkimmäisenä rakennettu As. Oy Jyväskylän Palokunnanmäen VPK luovutettiin asukkaille toukokuussa 2018.

Kohteen tiedot

Letkutie 1
Osoite

Jyväskylä
Kaupunki

2018
Rakennusvuosi

Lehto Asunnot Oy
Toteuttaja

2 770 ja 1 959
Pinta-ala

Palokunnanmäen kerrostalot edustavat Lehdon Nero-asuntoperhettä, joista löytyy omalla suomalaisella tehtaalla valmistettu kylpyhuone-keittiömoduuli. Nämä Nero-talot ovat 12-kerroksisia, josta löytyy erilaisilla pohjaratkaisuilla varustettuja avaria ja toimivia yksiöitä, kaksioita sekä kolmioita. Asuntoihin kuuluu lasitettu tai ranskalainen parveke, sekä oma irtaimistovarasto.

Palokunnanmäen Tornissa on yhteensä 73 asuntoa, joiden yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden koko vaihtelee 28,5m2 – 57m2. Palokunnanmäen VPK:ssa asuntoja on 58, joiden koko on 26,5m2–43,5m2 välillä.

Palokunnanmäen Tornin ja VPK:n rakentamisaika kesti 14kk. Molemmat kerrostalot toteutettiin KVR-urakkana. Urakka oli rakentamismielessä hieman haastava. Palokunnanmäen Torni on korkea 12-kerroksinen kohde, jossa lisäksi 2 kellarikerrosta sekä liittymä valmiiseen parkkihalliin. Molemmat kohteet valmistuivat kuitenkin ajallaan.

Jyväskylän Savela on asuinpaikkana lähellä palveluita, luontoa ja liikuntapaikkoja. Vain muutaman sadan metrin päästä löytyy kauppa sekä puisto ja alle kilometrin päästä urheiluareenoita. Opiskelijalle paikka on myös täydellinen, sillä Jyväskylän yliopiston kampus sijaitsee myös noin kilometrin päässä.

Monimuotoinen julkisivu

Lehdon talousohjattu rakentaminen ohjaa suunnittelua ja rakentamista. Kohteidemme julkisivut tekevät oman persoonallisen lisäyksen jokaiseen rakentamaamme projektiimme. Palokunnanmäen Tornissa ja VPK:ssa julkisivusta löytyy rappausta, värillisiä julkisivulevyjä, palosuojattua paneelia, muurausta sekä metallisäleikköä. Lisäksi Palokunnanmäen kohteen erikoisuutena talot on liitetty toisiinsa ja viereisiin taloihin teräsrunkoisilla palkeilla, jotka on verhoiltu pellityksellä ja levyrappauksella.

 

Moduulirakentamisella tehokkuutta

Jyväskylän Palokunnanmäen Tornissa ja VPK:ssä hyödynsimme omaa tehdastuotantoa ja siellä valmistettuja innovatiivisia keittiö- ja pesuhuonemoduulejamme. Kerrostaloasuntoja varten omassa tehtaassamme valmistetut keittiö- ja pesuhuonemoduulit sisältävät kosteat tilat, täysvarustellun keittiön sekä LVIS-talotekniikan valmiiksi paikalleen asennettuina. Lisäksi asunnoista löytyvät parvekeovet on valmistettu tehtaallamme Oulaisissa. Toistettavat vakioratkaisut nopeuttavat asuntojen suunnitteluprosessia sekä niiden valmistumista. Samalla tehdastuotanto takaa paremman rakentamisen kuivaketjun ja tasaisemman laadun työmailla tapahtuvaan rakentamiseen verrattuna.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.