Search
Close this search box.

Kaivokselan Pumppupuisto

Lehdon kaikkien aikojen ensimmäinen aluerakentamiskohde Kaivokselan Pumppupuisto Vantaalla tarjoaa piakkoin kodin noin tuhannelle asukkaalle. Monipuolinen kokonaisuus koostuu kerros- ja luhtitaloista, jotka levittäytyvät kolmeen kortteliin aivan Hämeenlinnanväylän kainalossa.

Kohteen tiedot

Kaivokselantie 5
Osoite

Vantaa
Kaupunki

2018-2019
Rakennusvuosi

Lehto Asunnot Oy
Toteuttaja

30 000 m2
Pinta-ala

Kaivokselan Pumppupuisto on nimetty alueella aikaisemmin sijainneen Sarlinin pumpputehtaan mukaan. Alueen suunnittelu käynnistyi vuonna 2016 ja rakentamaan päästiin kesällä 2017. Lehdon Nero-konseptin mukaiset talot valmistuvat vaiheittain: Ensimmäinen talo valmistui elokuussa 2018, seuraava vaihe alkusyksystä 2019 ja viimeiset vuoden 2019 loppuun mennessä. Monimuotoisella alueella on tarjolla niin omistusasuntoja, vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja kuin sijoituskohteeksi valmistuneita taloja – asuntojakaumassa painottuvat yksiöt ja pinta-alat vaihtelevat 25–65 neliömetrin välillä.

Lehdon mittavin hanke tähän mennessä

Kaivokselan Pumppupuisto on niin sanottu aluerakentamiskohde. Se kattaa kolme korttelia ja pitää sisällään useita asumismuotoja. Aluerakentamiselle on tyypillistä lukuisten eri toimijoiden välinen yhteistyö, mikä tekee rakentamisesta haastavaa aikataulujen yhteensovittamisen vuoksi.

Pumppupuistossa rakentaminen on kuitenkin kaiken aikaa edistynyt suunnitelmien mukaan, mikä kertoo siitä, että Lehto Nero -asuntotuote on huolellisesti suunniteltu ja yksityiskohtia myöten hiottu konsepti, joka toimii myös tavanomaista laajemmassa projektissa.

Korkealuokkainen meluntorjunta on tarpeen vilkkaan liikenneväylän läheisyydessä

Kaivokselan Pumppupuisto sijaitsee aivan vilkkaasti liikennöidyn Hämeenlinnanväylän vieressä Vantaalla. Alueen länsilaidalle suunniteltiinkin kolmen korkean luhtitalon rintama, jossa talojen ulkokäytävät toimivat melusuojana kyseisten talojen lisäksi koko alueelle.

Rakentamisen eri vaiheet suunniteltiin ympäristö mahdollisimman hyvin huomioiden: liikenne aluetta halkovalla Kaivokselantiellä on rakennusaikana sujunut häiriöttä ja lähiseudun asukkaat ovatkin antaneet positiivista palautetta työmaa-aikaisista järjestelyistä ja siisteydestä.

 

Oleskelupihat ja korttelisauna lisäävät yhteisöllisyyttä

Rakentamisessa on hyödynnetty Lehdon oman tuotannon keittiö- ja kylpyhuonemoduuleita – tehtaalta liittämistä vaille valmiina saapuvat moduulit lyhentävät rakennusaikaa ja vähentävät työmaaliikennettä merkittävästi. Pintamateriaaleiksi on valittu laadukkaita mutta neutraaleja vaihtoehtoja.

Nero-konseptin mukaiset avarat ja valoisat pikkukodit ovat olleet suosittuja yksin asuvien ja pariskuntien keskuudessa. Isoimmat, 65 neliömetrin asunnot, ovat houkutelleet alueelle pieniä perheitä. Sijainti Hämeenlinnanväylän vieressä varmistaa erinomaiset liikenneyhteydet muualle, mutta yhteiset piha-alueet varmistavat viihtymisen myös kotikortteleissa.

Vantaan Kaivokselan Pumppupuistossa pilotoitiin myös tietomallipohjaista rakennuslupakäsittelyä. Tämä kohde voitti myös kunniamaininnan Teklan BIM Awards 2019 -kilpailussa.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.